Materialguide

Vårt krav är att att våra kläder skall tåla tuffa förhållanden oavsett årstider och sättas på prov om och om igen utan att svika dina förväntningar och krav. För att tillmötesgå dessa krav använder vi olika typer av material.
På denna sida kan du läsa mer om våra material och deras speciella egenskaper. 

 

ANDASFUNKTION
Ett material som både andas och släpper ifrån sig fukt. Materialet är mjukt och följsamt samt tål att bli tvättat många gånger utan att försämra passformen
eller funktionen.

SOFTSHELL
Softshell är ett modernt material som står för optimal rörelsefrihet. Softshell är vind- och vattentätt samt har mycket god andasförmåga. Tyget består av ett mjukt och stretchigt 3-lagers laminat som torkar mycket snabbt.

3M THINSULATE
3M™ Thinsulate™ Insulation håller dig varm då den unika mikrofibern håller kvar luften i vadderingen och isolerar därför värmen samtidigt som den
transporterar ut fukten. Eftersom 3M™ Thinsulate™ Insulation innehåller finare fibrer kan vadderingen hålla kvar mer luft fast den är tunnare och blir på så
sätt lättare att bära.

32 DEGREES
Tack vare unika mikrokapslar i materialet strävar plagget mot att nå 32°C beroende på utomhus -
och kroppstemperaturen.

wind

VIND OCH VATTENTÄTA DRAGKEDJOR                                Om ett plagg skall vara helt vind- och vattentätt krävs även täta dragkedjor.

w

TEJPADE SÖMMAR                       För att en produkt skall vara vattentät krävs att sömmar är tejpade.

 

  

COOLDRY OCH COOLTOUCH
Ett material som både andas och släpper ifrån sig fukt. Cooldry har dessutom egenskaper som gör att materialet torkar väldigt fort vilket ger en sval och fräsch känsla, även under träning.

VIND OCH VATTENAVVISANDE MED ANDASFUNKTION
Med denna funktion erhålls vindtäta plagg med en vattenavvisande yta. Detta kan ske på kemisk väg eller genom vävtekniker i materialet.

VIND OCH VATTENTÄT MED ANDASFUNKTION
Produkten är försedd med en speciell coating eller membran på insidan av yttertyget som stoppar vatten och vind samtidigt som det låter plagget andas.

wind

UV +30 PROTECTION